Tuesday, May 26, 2009

EL BLOC JOVE DE L’HORTA SUD DEMANA ALS AJUNTAMENTS DE LA COMARCA MÉS PROMOCIÓ DELS GRUPS DE MÚSICA EN VALENCIÀ A LES FESTES LOCALS

El BLOC JOVE de l’Horta Sud fa una crida als ajuntaments per apostar pels grups de música en valencià per als concerts de les festes locals. “Actualment la música en valencià es troba en un dels seus millors moments tenint-ne una gran varietat d’estils musicals on poder elegir, des del folk fins al heavy, passant pel pop, rock, ska i hip-hop. Sense tindre res que envejar als grups de l’àmbit dels 40 principals o dels “triunfitos””.

Per al Secretari Comarcal del BLOC JOVE de l’Horta Sud, Àngel Pérez, “Tenim que reconèixer el treball d’aquests músics que treballen amb el valencià a les seues cançons i promocionar-los. Donant-los així el nostre recolçament com a músics i que no es vegen aïllats a s’ha casa per cantar en valencià, perquè ells canten en valencià i tenen el mateix dret a actuar com altres grups consolidats o promocionats que canten en castellà i anglés”

“Tenim que ser conscients que no podem deixar passar aquesta oportunitat per tal de reivindicar la música en valencià i reclamar-la com a llengua d’Europa. Una de les formes més fàcils de fer-ho és recolçar als nostres músics i grups que ja fa anys canten en valencià i que a dies d’avui encara no se’ls ha reconegut des de les institucions res”.

“A més també és una forma per tal que els diners es queden a casa i no s’en vagen a discogràfiques multinacionals. Invertir localment també vol dir donar treball als nostres músics de cara a l’estiu que és quan hi ha més demanda de concerts per la celebració de les festes locals. Per això fem esta crida als ajuntaments, per demanr-los que constribuisquen a la música en valencià, que els nostres diners es queden a casa i l’oportunitat de donar treball i recolçar als músics que ho fan en valencià”.

No comments:

Post a Comment